Engelsk
Hjælp til rettelse at engelsk
21. november 2004 af
thegreatdane (Slettet)
Hej!
Har brug for en der er rigtig god til engelsk til at rette mit grammatik.
Jeg har analyseret sætningerne efter første analyse...
1. In areas of high unemployment job-hunters cannot afford to pick and choose.
In areas of high unemployment = A/PP
job-hunters = S/NP
cannot afford = V/VP
to pick and choose = DO/NP
2. The airport will have to do a cost-benefit analysis before building the new runway.
The airport = S/NP
will have = V/VP
to do a cost-benefit analysis before building the new runway = DO/NP
3. It can be very hard to compete with the multinationals.
It = S/NP
can be = V/VP
very hard = SC/AdjP
to compete with the multinationals = DO/NP
4. Listening to the news makes me angry these days.
Listening to the news = S/NP
makes = V/VP
me = IO/NP
angry these days = DO/NP
5. The General Medical Council cannot investigate every controversial treatment brought to its attention.
The General Medical Council = S/NP
cannot investigate = V/VP
every controversial treatment brought to its attention. = DO/NP
6. Until the law was passed, the agency could only use gentle persuasion to get industries to reduce waste.
Until the law was passed, = A/Clause
the agency = S/NP
could = V/VP
only use gentle persuasion to get industries to reduce waste = DO/NP
7. The Scottish National Party wants Scotland to be independent of the UK.
The Scottish National Party = S/NP
wants Scotland to be = V/VP
independent = SC/AdjP
of the UK = A/PP
8. There weren’t many people at the party, but we still had a good time.
There weren’t many people at the party, = A/PP
but = Conj.
we = S/VP
still had = V/VP
a good time = DO/NP
9. It’s been brought to my notice that you have expressed your dislike of a certain member of the company.
It = S/Pr/NP
’s been brought = V/VP
to my notice = A/PP
that you have expressed your dislike of a certain member of the company = Sr/Clause
10. Fans who taped the show can replay it in slow-motion to read the messages that whizzed by on screen.
Fans who taped the show = S/NP
can replay = V/VP
it = DO/Pr/NP
in slow-motion to read the messages = A/PP
that whizzed by on screen = Dor/Clause
11. The average citizen feels completely powerless faced with the rising tide of crime and violence.
The average citizen = S/NP
Feels = V/VP
completely powerless = SC/AdjP
faced with the rising tide of crime and violence = ??
12. Some journals expect editors to retain responsibility for work in progress when they leave.
Some journals = ??
expect = V/NP
editors = IO/NP
to retain responsibility for work in progress = ??
when they leave = ??
13. Tourists should take precautions as they would in any large city, and should avoid travelling alone at night.
Tourists should take precautions as they would in any large city, and should avoid travelling alone at night = ???????
14. The seneator apologised, saying any offience his remarks had caused had been completely unintentional = ????
15. I would consider it an honour to serve on the Executive Committee.
I = S/NP
would consider = V/VP
it = DO/Pr/NP
an honour = A/PP
to serve on the Executive Committee = Dor/Clause
Har brug for en der er rigtig god til engelsk til at rette mit grammatik.
Jeg har analyseret sætningerne efter første analyse...
1. In areas of high unemployment job-hunters cannot afford to pick and choose.
In areas of high unemployment = A/PP
job-hunters = S/NP
cannot afford = V/VP
to pick and choose = DO/NP
2. The airport will have to do a cost-benefit analysis before building the new runway.
The airport = S/NP
will have = V/VP
to do a cost-benefit analysis before building the new runway = DO/NP
3. It can be very hard to compete with the multinationals.
It = S/NP
can be = V/VP
very hard = SC/AdjP
to compete with the multinationals = DO/NP
4. Listening to the news makes me angry these days.
Listening to the news = S/NP
makes = V/VP
me = IO/NP
angry these days = DO/NP
5. The General Medical Council cannot investigate every controversial treatment brought to its attention.
The General Medical Council = S/NP
cannot investigate = V/VP
every controversial treatment brought to its attention. = DO/NP
6. Until the law was passed, the agency could only use gentle persuasion to get industries to reduce waste.
Until the law was passed, = A/Clause
the agency = S/NP
could = V/VP
only use gentle persuasion to get industries to reduce waste = DO/NP
7. The Scottish National Party wants Scotland to be independent of the UK.
The Scottish National Party = S/NP
wants Scotland to be = V/VP
independent = SC/AdjP
of the UK = A/PP
8. There weren’t many people at the party, but we still had a good time.
There weren’t many people at the party, = A/PP
but = Conj.
we = S/VP
still had = V/VP
a good time = DO/NP
9. It’s been brought to my notice that you have expressed your dislike of a certain member of the company.
It = S/Pr/NP
’s been brought = V/VP
to my notice = A/PP
that you have expressed your dislike of a certain member of the company = Sr/Clause
10. Fans who taped the show can replay it in slow-motion to read the messages that whizzed by on screen.
Fans who taped the show = S/NP
can replay = V/VP
it = DO/Pr/NP
in slow-motion to read the messages = A/PP
that whizzed by on screen = Dor/Clause
11. The average citizen feels completely powerless faced with the rising tide of crime and violence.
The average citizen = S/NP
Feels = V/VP
completely powerless = SC/AdjP
faced with the rising tide of crime and violence = ??
12. Some journals expect editors to retain responsibility for work in progress when they leave.
Some journals = ??
expect = V/NP
editors = IO/NP
to retain responsibility for work in progress = ??
when they leave = ??
13. Tourists should take precautions as they would in any large city, and should avoid travelling alone at night.
Tourists should take precautions as they would in any large city, and should avoid travelling alone at night = ???????
14. The seneator apologised, saying any offience his remarks had caused had been completely unintentional = ????
15. I would consider it an honour to serve on the Executive Committee.
I = S/NP
would consider = V/VP
it = DO/Pr/NP
an honour = A/PP
to serve on the Executive Committee = Dor/Clause
Skriv et svar til: Hjælp til rettelse at engelsk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
