Matematik

HJÆLP!

13. april 2009 af SofiePandersen (Slettet)

Bestem de værdier af tallet k, for hvilke

x2 + y2 +kx + 2y + 3 = 0

er ligningen for en cirkel


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2009 af peter lind

Omskriv ligningen til formen (x-a)2+(y-b)2 = t Hvis t > 0 er det en cirkel med radius kvrod(t) Hvis t =0 er det et punkt og hvis t <= er det den tomme mængde.


Svar #2
13. april 2009 af SofiePandersen (Slettet)

Jamen jeg forstår det ikke helt, hvis jeg skal sætte det ind i den ligning.
Fordi hvor bliver det her så af "kx + 2y + 3 = 0"


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2009 af peter lind

Der gælder (x-a)2 = x2-2ax+a2. Du skal så tilpasse a så leddet 2ax  svarer tilleddet med  x i din ligning. Kvadreringen giver også et a2. Det klarer du ved at trække det fra altså (x-a)2 -a2 = x2-2ax


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.