LaTeX

figur nr. i Latex passer ikke med nr. fra \ref

13. april 2009 af Thevoice (Slettet)

Hej.

Jeg har et problem med henvisninger til figurer. Når figuren er i f.eks. 2 section, får den (via caption) nr. 1.1, men med \ref viser den 1.2 (altså samme nr. som overskriften for 2. section)

Har vedhæftet en pdf-fil som viser fejlen, og et minimalt eksempel som også fremkalde fejlen.

Håber i kan hjælpe

\documentclass[danish,a4paper,12pt,twoside,final]{memoir}
\usepackage[danish]{babel}
\usepackage{t1enc}
\usepackage{graphicx}
\begin{document}
\chapter{Test}
\section{1/2 test}
\section{1 test}
\begin{figure}[htbc]
\centering
\includegraphics[width=0.3\textwidth]{grafik/figurer/kanelsyre}
\small\textbf{\caption{{\textnormal{Titel på figur/figurtekst}}}}
\label{testtest}
\end{figure}
noget tekst
\ref{testtest}
\ref{testtesttest}
noget mere tekst
\section{2 test}
\subsection{3 test}
\begin{figure}[htbc]
\centering
\includegraphics[width=0.3\textwidth]{grafik/figurer/kanelsyre}
\small\textbf{\caption{{\textnormal{Titel på figur/figurtekst}}}}
\label{testtesttest}
\end{figure}
\ref{testtest} og \ref{testtesttest}
\end{document}
 


Svar #1
13. april 2009 af Thevoice (Slettet)

Fik fundet fejlen \label skulle flyttes op i \caption:

\small\textbf{\caption{{\textnormal{Titel på figur/figurtekst\label{key}}}}}
 


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. april 2009 af daleif (Slettet)

ikke helt, for det første skal du fjerne \small, \textbf omkring din caption, de har ikke nogen ordentlig effekt, brug i stedet caption pakken til at konfigurere udseendet. Sørg for at adskille form og indhold således at formen kun skal rettes et sted i stedet for over det hele (det gjorde man måske i Word, men det gør man ikke i LaTeX).

Herefter er \caption{...}\label{...} korrekt


Skriv et svar til: figur nr. i Latex passer ikke med nr. fra \ref

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.