Matematik

differentialligning

13. april 2009 af hoda (Slettet)

I en model for sammenhængen mellem længde og alder for atlantiske havkatte antages, at en havkats længde L (målt i cm) som funktion af dens alder t (målt i år) er en løsning til differentialligningen: dL/dt=0,619 * e^(-0,22*t) * L

modellen antages, at en 10 år gammel atlantisk havkat er 72 cm. lang. a)bestem en forskrift for L (t)
 

jeg har sagt: desolve(y' = 0,619 * e^(-0,22 * t) * L, t, L) =

y= 0,619 * L * (0,802519)^t * x + @1

så har jeg sat 10 år og 72 cm ind:

y = 0,619 * 72 * (0,802519)^10 * x + @1

får her et underlig resultat..
det er det jeg vil have hjælp til
hvor ligger fejlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2009 af Exupery (Slettet)

Hvis du vil desolve, som du gør der, må du kalde diff-ligningen for L' i stedet for y'..

Med hensyn til konstanten er det nemmere at lade desolve klare arbejdet for dig:

Prøv:

desolve(y'=0,619*e^(-0,22t)*y and y(10)=72,t,y)


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.