Matematik

Tangent

13. april 2009 af sasxa (Slettet)

 funktion f er bestemt ved 

f(x) = x^3+e^x+1

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0,f(0))

meget gerne med en foklaring


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2009 af peter lind

Find f'(x) og derefter f'(0). f'(0) er hædningen af tangenten, så nu har du et punkt på tangenten og hældningen af tangenten.


Svar #2
13. april 2009 af sasxa (Slettet)

 så

f'(x) = 3x^2 + e^x

f'(0) = 1

f(x) = 1x

eller hva?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2009 af peter lind

Tangentligningen i x0 er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #4
13. april 2009 af sasxa (Slettet)

 så

f(x) = 1*(x-0)+ 2 = 1x+2

?????


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2009 af kieslich (Slettet)

Se #3;  y = 1x+2,  


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.