Matematik

ln

14. april 2009 af pirats (Slettet)

hej nu har jeg siddet med den opgave i noget tid, og jeg kan virkelig ikke finde ud af den.

ln(4x)=1

ln(x2)=2


Svar #1
14. april 2009 af pirats (Slettet)

hov nej den sidste kan jeg godt det er jo bare e


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2009 af NejTilSvampe

 ln(4x)=1

4x=e


Svar #3
14. april 2009 af pirats (Slettet)

ja men det kan lommeregneren jo ikke bare regne ud sådan der


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bruge formlen eln(x)=x, det er den, du skal tænke på, så får du eln(4x)=4x=e1<=>x=(e/4), som det også er anført i #2. Men altså din lærer vil gerne have at du husker det, jeg har skrevet med fed skrift. Og nu skal du slå det efter i din bog.


Svar #5
14. april 2009 af pirats (Slettet)

okay mange tak, det gav bedre mening


Skriv et svar til: ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.