Matematik

Monotoniforhold + 2.gradsligning

22. november 2004 af Aalborg (Slettet)
Jeg ved godt hvordan man finder monotoniforhold... fx. hvis det var x^3-x^2-2x+3 eller noget ligende, da man bare skal diffe.

Nu har jeg fået følgende ligning:
2x^2 + 2x - 4

Hvis jeg differ den får jeg bare bare en linje. Hvordan skal jeg finde monotoniforholdene for den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2004 af madsbs (Slettet)

Du skal da også bare diffenrentiere den og gøre som du plejer:
din ligning differentieret giver 4x+2, men jeg går ikke ud fra det volder dig problemer.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2004 af madsbs (Slettet)

Nå ja og så sætte lig 0..

Svar #3
22. november 2004 af Aalborg (Slettet)

Hmm... Så er den jo stigende hele vejen... Det passer jo ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2004 af frodo (Slettet)

så længe DIFFERENTIALKVOTIENTEN er positiv, er funktionen voksende.

Når den 1. afledede er voksende, altså at den 2. afledede er positiv, er grafen for f konkav.

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2004 af fister (Slettet)

Kan umuligt være stigende hele vejen idet; d(2x^2+2x-4)/dx=0 => x=-1/2, som er et lok. min. for 2x^2+2x-4

Svar #6
22. november 2004 af Aalborg (Slettet)

Hvordan vil I regne den ud, uden at bruge grafregner?

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2004 af frodo (Slettet)

differentiere

f'(x)=0, og tegne en monotonilinje.

Svar #8
22. november 2004 af Aalborg (Slettet)

hvordan finder du så ud af, hvor den er aftagende og voksende?

Svar #9
22. november 2004 af Aalborg (Slettet)

vi skal IKKE tegne, men udregne (rimer)

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. november 2004 af fister (Slettet)

sæt et punkt ind i f´(x) før og efter min.pkt, for at finde fortegn.

Skriv et svar til: Monotoniforhold + 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.