Matematik

HJÆLP førstekoordinat

14. april 2009 af limo3 (Slettet)

jeg sidder med en opgave uden hjælpemidler og skal besvare dette spørgsmål:

1) to funktioner er givet ved

f(x) = x + 200 og g(x) =  -3x + 600

bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.

Har også lige et andet spørgsmål.

2) Reducer udtrykker 2x(x + y) - (x + y)^2 og reducer udtrykket udtrykket 3mp / mp + mh

På forhånd tak(:


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2009 af peter lind

1) løs ligningen f(x)=g(x)

2) gang x ind i parantesen på første led. Det andet led kvadrerer du. Dertil skal du bruge reglen om kvadratet på en toleddet størrelse.


Svar #2
15. april 2009 af limo3 (Slettet)

kan du ikke bare lave opgaven? så jeg kan se hvordan det gøres, for jeg forstår alligevel ikke din forklaring. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2009 af Varylen (Slettet)

 nej det lærer du jo ikke noget af... men i opgave 2 er det han siger på lidt mere normalt dansk at i den første parantes ganger du x'et ind (altså x*x +x*y) for at hæve den. den anden parantes er sat i anden potens og for at fjerne dette kan du bare kvadrere det hele... altså sådan her √(x+y)^2 ... 


Skriv et svar til: HJÆLP førstekoordinat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.