Matematik

Potensfunktioner

14. april 2009 af KingKong1 (Slettet)

 Goddag kære brugere

Jeg har brug for nogen hjælp i min opgave, som lyder således:

Den tilladte nedrykningstid for en professionel dykker kan beskrives ed en mode af typen

f(x) = b*x^a

hvor x er nedrykningsdybden, målt i meter, og f (x) er den tilladte nedrykningstid, målt i minutter.

Hvis nedrykningsdybden er 15 meter, er den tilladte nedrykningstid 75 minutter.

Hver gang nedrykningsdybden forøges med 20 %, aftager den tilladte neddykningstid med 32%.

a) bestem tallene a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2009 af lallenalle (Slettet)

mit bud ville være:

du får oplyst et enkelt punkt. P(15,75)

du kan finde din andet punkt ved at gange 15 med 1,20 og 75 med 1,32.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2009 af mathon

f(xo) = yo = b*xoa
og
0,68*yo = b*(1,2xo)a = 1,2a*(b*xoa) = 1,2a*yo

og følgelig

0,68 = 1,2a
hvoraf a beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2009 af Booklover (Slettet)

Hvad med at anvende formlen 1 + r2 = (1+r1)a, hvor r2 er den relative tilvækst for y, og r1 er den relative tilvækst for x ????


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2009 af lallenalle (Slettet)

sorry havde ikke set at der stod aftager


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2009 af lallenalle (Slettet)

....her skal self ganges med 0,68 men Mathons ide er da at foretrække


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.