Fysik

bølger

15. april 2009 af aiszaxs (Slettet)

Ti højttalere er monteret på linie med indbyrdes afstand på 25 cm og er tilsluttet samme tone generator, så de er i fase. På en linie i en afstand af 5,0 m fra højttaleren måler man intensiteten med en mikrofon. Der er maksimal intensitet 0.30 m fra centerlinien.

A) Hvad er tonegeneratiorens frekvens?
B) Hvor langt fra centerlinien ovserveres 3. ordens afjbøjningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2009 af kieslich (Slettet)

Brug gitterformlen n*λ = d*sin(θ) , hvor i første spørgsmål n = 1, d = 0,25m og vinklen θ er vinklen mellen centerlinjen og retningen med maksimal intensitet.


Skriv et svar til: bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.