Matematik

Definationsmængde,nulpunkt osv.

15. april 2009 af micac (Slettet)

Funktionen f er givet ved
f (x) = 3 · √x2-9   – 4
a) Bestem definitionsmængden for f. 3x
 

b) Gør rede for, at f ′(x) =3x/√x2-9
c) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f med røringspunktet (5 ; f (5)).


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du skal selv komme med forslag


Svar #2
15. april 2009 af micac (Slettet)

jeg har brug for forslag til at løse den evt. med nogle formler osv.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I den førte står der n kvadratrod, og du ved, at sådan en skal være større eller lig  0, så du kan skrive:

x2-9≥0 og løse den.

I den anden skalæ du først differentiere din funktion og se, om du får det resultat, der står. Start med det.


Svar #4
15. april 2009 af micac (Slettet)

Super Tak


Svar #5
15. april 2009 af micac (Slettet)

dvs. x2-9≥0 x=3 ?

hvordan differentiere jeg den anden funktion ?

f ′(x) =3x/√x2-9
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja husk at bruge det, du har lært om numerisk værdi, det sætter læreren pris på.


Svar #7
15. april 2009 af micac (Slettet)

det tvivler jeg på at vi har fået lært. ,

men jeg skal jo redegør for den her funnktion f ′(x) =3x/√x2-9
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bruge, at √x kan skrives som x½ og så bruge reglen om (xn)', den skal du selv finde i din bog under differentialregningen og reglern.


Skriv et svar til: Definationsmængde,nulpunkt osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.