Kemi

Bindingstyper?

15. april 2009 af mette-89 (Slettet)

Hej alle derude!

Håber meget nogle kan hjælpe. Jeg skal bestemme bindingstypen på følgende stoffer:

a) Br2:
b) BaBr2:
c) C3H8:
d) CH3Cl:
e) NH4Cl:
f) NaNO3:
g) (NH4)2SO4:
 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Du skal kigge på forskellen i elektronegativitet (som er et mål for hvor meget atomerne trækker i elektronerne). Når elektronegativiteten mellem de to atomer i bindingen er næsten ens er der tale om en upolær kovalent binding (fx Cl-Cl), dvs. Δχ < 0.4. Når forskellen mellem de to atomer er mellem 0.4 og 1.7 på Pauling skalaen kalder man bindingen for polær kovalent (fx H-Cl). Når elektronegativitetsforskellen er over 2 har man en ionbinding (fx Na+Cl-).

Ad a) Elektronerne er ligeligt fordelt mellem de to bromatomer så der er tale om en upolær kovalent binding.

Ad b) Bindingen mellem Ba (χ = 0.89) og Br (χ = 2.96) er en ionbinding da Δχ = 2.07. Da Br har højst elektronegativitet trækker Br klart mest i elektronerne og får en negativ ladning (e-).

Ad c) C-H-bindinger er tradionelt upolære eftersom forskellen i elektronegativitet er lille Δχ ≈ 0.35.

{...}


Skriv et svar til: Bindingstyper?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.