Matematik

runmfang af slange - kubikmeter is på hockeybane?

16. april 2009 af Blondinen (Slettet)

jeg sidder her og skal beregne rumfanget af en slange, den indre diameter er 16mm og slangen er 20km lang, og hvordan finder man kubikmeteren af isen på en ishockeybane? på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af p_fogh (Slettet)

Ad første del:

En cylinder med længden L har rumfanget radius*radius*Pi*længde

Husk enhederne skal være de samme!

ø=16mm = 0.016m --> Radius 8mm = 0.008m

L = 20km = 20.000m

Ad 2) Ikke forstået, men et gæt: Bredde af banen X Længde af banen X tykkelse af isen?


Skriv et svar til: runmfang af slange - kubikmeter is på hockeybane?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.