Fysik

Miliampere og ampere

16. april 2009 af LouiseJensen1234 (Slettet)

Jeg føler mig lidt dum, når jeg spørger om dette, men jeg er i tvivl.

hvordan omregner jeg fra miliampere [mA] til ampere [A] ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: 1 mA = 0,001 A.


Svar #2
16. april 2009 af LouiseJensen1234 (Slettet)

tak (:

Når jeg skal bestemme resistansen udfra en UI-graf, hvor U er angivet i Volt og I er angivet i milliAmpere, skal jeg bruge ohms lov for at bestemme resistansen, så langt er jeg med. men skal jeg ikke omregne mA til A for at jeg kan regne det ud??


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Jo, hvis du vil have resistansen direkte ud.


Svar #4
16. april 2009 af LouiseJensen1234 (Slettet)

Okay. Men når U f.eks. er 40 V og I er 2 mA, dvs. 0,002 A, så vil udfra ohms lov U = R * I <=> R = U/I

vil resistansen blive 40 V/0,002 A = 20000 ohm. det kan vel ikke passe.

hvad gør jeg forkert?


Svar #5
16. april 2009 af LouiseJensen1234 (Slettet)

Noget må jeg gøre forkert...


Svar #6
16. april 2009 af LouiseJensen1234 (Slettet)

????


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2009 af p_fogh (Slettet)

20.000 Ohm = 20 kiloohm er en helt normal værdi, så den kan sagtens være god nok!


Skriv et svar til: Miliampere og ampere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.