Matematik

optimering

16. april 2009 af sasxa (Slettet)

 En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm^3.... kassens bredde (målt i dm) er x og kassens længde (målt i dm) er x+3..

Bestem kassens højde udtrykt ved x og bestem kassens overflade udtrykt ved x


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Noget forslag selv?


Svar #2
16. april 2009 af sasxa (Slettet)

 var kommet fram til ligningen x*(x+3)*x=125.... men det er vel rumfang


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvorfor *x to gange? Du skal jo også have en højde på.


Svar #4
16. april 2009 af sasxa (Slettet)

 jamen så ve jeg det ik???


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Rumfanger er givet ved: V = h*b*d, hvor h er højden, b er bredden og d er dybden.


Svar #6
16. april 2009 af sasxa (Slettet)

 hva er overfladen så??? så må højde være....h=125/x/x+3     ?????


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Ja, eller h = 125/(x^2+3x).

Overfladearealet fås jo ved at lægge arealet af hver flade sammen.


Svar #8
16. april 2009 af sasxa (Slettet)

 det må så være

2((125/x^2+3x)*x)+2((125/x^2+3x)x+3)+x(x+3) = overflade....

Så bar forkorte det selvfølgelig??


Svar #9
16. april 2009 af sasxa (Slettet)


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.