Kemi

KEMI_OPGAVE: haster

17. april 2009 af kk123 (Slettet)

HEJ:P

min opgave fortæller mig:

aflæs på ethansyrens titrerkurve hvilken pH værdi der hører til det halve ækvivalensvolumen(16,85 mL). svaret : pH= 4,4

Jeg skal beregne den tilhørende [H3O+]. det har jeg gjort og det gav 0,00004 M

så siger opgaven at på dette sted i titreringen, altså ved det halve ækvivalenspunkt er netop halvdelen af ethansyren omsat til ethanoat-ioner, hvilke betyder at de to koncentrationer er lige store....

hvad menes der med at de to koncentrationer er lige store?? hvordan beregnes koncentrationen?? men så står der at jeg skal udnytte dette til at beregne ethansyrens ks og pks værdi.

det er NaOH 0,1  og ethansyre... betyder det så at ethansyrekoncentrationen også er 0,1M eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2009 af mathon

                                                HB    +     OH-    <--->    B-     +   H2O
koncentrationer i ligevægt        (1-½)*cs       ½*Vo                 ½*cs
ved halv NaOH-volumen

brug pufferligningen hvor cs og cb er de korresponderende syre-base-koncentrationer (ethansyre/ethanation)
 
pH = pKs + log(cb/cs) = pKs + log((1-½)/½) = pKs + log(1) = pKs

4,4 = pH = pKs


Skriv et svar til: KEMI_OPGAVE: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.