Matematik

det haster alvorligt meget

17. april 2009 af mille123456 (Slettet)

hvordan løser man denne opgave:

a. Jeg skal bestemme koordinaterne til toppunkt?

b. Jeg skal bestemme skæringspunkt(er) med akserne? :

f(x)=2x^2+3x+2


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2009 af richgirl (Slettet)

skæringspunktet med xaksen kan du finde, ved at løse andengradsligningen. skæringspunktet med y-aksen kan du aflæse på din funktion dvs. 2

koordinaterne til toppunktet finder du ved at benytte formlen for toppunktet: (-b/2a , -d/4a)


Svar #2
17. april 2009 af mille123456 (Slettet)

vil du prøve at vise hvvordan man løser den


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2009 af richgirl (Slettet)

vi kan starte med at løse andengradsligningen:

2x^2 + 3x + 2=0

finder diskriminenten ved formel: b2-4ac

prøv at gør det, så kan jeg forklare videre


Svar #4
17. april 2009 af mille123456 (Slettet)

okay ... 2 sekunder


Svar #5
17. april 2009 af mille123456 (Slettet)

a=2

b=3

c=2

d=3^2-4*2*2= -7

d= -7


Svar #6
17. april 2009 af mille123456 (Slettet)

HVAD GØR JEG SÅ ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. april 2009 af richgirl (Slettet)

ok hermed kan vi se at den skærer ikke x-aksen nogen steder, da vores diskriminent er lavere end 0. men du kan se på din funktion, som jeg har nævnt i starten, at den skærer y-aksen i 2.


Svar #8
17. april 2009 af mille123456 (Slettet)

hvordan kan jeg svar på min opgave  b ?


Svar #9
17. april 2009 af mille123456 (Slettet)

= (-b/2a , -d/4a)

= (3/2*2 ; 7/4*2)

= (3/4 ; 7/8)

er det svaret på min b = (3/4 ; 7/8)

??


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. april 2009 af richgirl (Slettet)

du skriver bare din skæringspunkt med den ene aksen, nemlig y-aksen. du kan skrive: ved at aflæse på min funktion: f(x)=2x^2+3x+2 kan jeg se, at den skærer y-aksen i +2,
du skal så også skrive den løsning på din andengradsligning, og derefter skriv at der ingen løsninger er på andengradsligning, dermed ingen skæring med denne akse.


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. april 2009 af richgirl (Slettet)

nej toppunktet vil være i (-3/4 , 7/8)

og hvis du tegner det ind i grafregner kan du oss se det


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. april 2009 af MarkH83 (Slettet)

Du kan også finde toppunktet ved at finde en vendetangent for ligningen.. Altså der hvor den afledte = 0

f(x)=2x^2+3x+2

df(x)/dx =4x+3

Sæt den afledte = 0 og løs

4x+3=0

4x=-3

x=-3/4

Find y ved at indsætte i f(x)

f(-3/4)=2*(-3/4)^2+3*(-3/4)+2=0,875

Altså et extreme ved (-3/4,7/8)

Håber den kan hjælpe

Mvh

Mark


Skriv et svar til: det haster alvorligt meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.