Matematik

Ang. Linjens Ligning.

18. april 2009 af Jakob0206 (Slettet)

Hejsa

Jeg sidder med en matematik opgave, der omhandler linjens ligning, som jeg har nogle problemer med.

Spørgsmålene, som jeg har problemer med er:

1. Bestem en ligning for linjen, når den går gennem punktet (5,7) og b er lig med -9.

2. Beregn skæringspunktet mellem y = 3x -65 og y = -0,4x – 6,2

På forhånd tak - Jakob


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Ad 1) En linjes hældning er bestemt ved a = (y2 - y1)/(x2 - x1), hvor (x1,y1) og (x2,y2) er to punkter som linjen passerer igennem.

Ad 2) I skæringspunktet har linjerne samme y-værdi, så sæt de to ligninger lig hinanden, dvs. 3x - 65 = -0.4x - 6.2 og løs for x. Find herefter funktionsværdien for én af ligningerne i denne x-værdi.


Svar #2
18. april 2009 af Jakob0206 (Slettet)

hmm, problemet i 1. ligger i, at jeg kun har 1 punkt, så jeg kan ikke bruge den almindelige ligning for at finde a. Jeg har P(5,7) så har kun x1 og y1, jeg mangler da stadig x2 og y2 for at kunne bruge formlen, gør jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Du har også punktet (0,-9). Det er netop det som konstanten b er et udtryk for.


Svar #4
18. april 2009 af Jakob0206 (Slettet)

arhh, okay - mange tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2009 af mathon

...eller
blot
y = ax + b

7 = a*5 - 9  hvoraf a beregnes


Skriv et svar til: Ang. Linjens Ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.