Matematik
asymptoter
23. november 2004 af
Miarv (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan denne opgave skal gribes an? Jeg har lidt svært ved at overføre teorien om bestemmelse af asymptoter til polynomiumsbrøker til denne slags forskrifter.
Opgaven lyder:
Angiv ligninger for eventuelle asymptoter til graferne for
a) f(x)=2x^2-3x+e^x
b) f(x)=5-2^x
c) f(x)=-3x+e^(-2x)
d) f(x)=2x-1+lnx
e) f(x)=e^x/(e^x+2)
g) f(x)=(lnx+3)/(2lnx)
Opgaven lyder:
Angiv ligninger for eventuelle asymptoter til graferne for
a) f(x)=2x^2-3x+e^x
b) f(x)=5-2^x
c) f(x)=-3x+e^(-2x)
d) f(x)=2x-1+lnx
e) f(x)=e^x/(e^x+2)
g) f(x)=(lnx+3)/(2lnx)
Svar #1
23. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Hej,
Her er et par hints til opgaven i indlægget:
1) Angiv definitionsmængde for de givne funktioner. Dermed kan du finde eventuelle lodrette asymptoter.
2) Vandrette asymptoter kan findes på forskellig vis afhængig af den givne funktion, fx
b) Brug, at funktionen er kontinuert på sin definitonsmængde og undersøg f for x -> +/-inf (uendelig).
e),f) Division med en relevant funktion i tæller og nævner.
Det svarer sådan set meget til de fremgangsmåder, man sædvanligvis benytter til polynomiumsbrøker.
//Singularity
Her er et par hints til opgaven i indlægget:
1) Angiv definitionsmængde for de givne funktioner. Dermed kan du finde eventuelle lodrette asymptoter.
2) Vandrette asymptoter kan findes på forskellig vis afhængig af den givne funktion, fx
b) Brug, at funktionen er kontinuert på sin definitonsmængde og undersøg f for x -> +/-inf (uendelig).
e),f) Division med en relevant funktion i tæller og nævner.
Det svarer sådan set meget til de fremgangsmåder, man sædvanligvis benytter til polynomiumsbrøker.
//Singularity
Svar #2
24. november 2004 af Miarv (Slettet)
*der er intet som strømafbrydelse hele aftenen når man troede man skulle på nettet*
Mange tak for hjælpen, jeg endte med at få forbløffende mange rigtigt i forhold til den grad af forståelse jeg følte jeg havde nået.
Mange tak for hjælpen, jeg endte med at få forbløffende mange rigtigt i forhold til den grad af forståelse jeg følte jeg havde nået.
Skriv et svar til: asymptoter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
