Matematik

Bestem f udfra halveringskonstant

19. april 2009 af Phileo (Slettet)

Hej

Det er efterhånden noget tid siden, vi på klassen har lavet sådan her en opgave, så håber at kunne finde lidt hjælp herinde.

- Om en eksponentielt aftagende funktion oplyses, at f(4)=20 og at halveringskonstanten er lig 2.

a) Bestem f(6) og f(0).


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af Muddiboy (Slettet)

halveringskonstanten er lig med ln(1/2) delt med a, således finder du a

udtrykket for eksp. udvikling er: y=b*a^x

Nu kender du a=ln(1/2)/2   x=4 og y=20 , så bestemmer du b tallet

tilsidst har du udtrykket! hvor du kender både a og b.

så indsætter du hhv. 6 og 0 som x-værdier i dit udtryk, og bestemmer y-værdien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2009 af Muddiboy (Slettet)

ups halveringskonstanten er lig med ln(1/2) delt med ln(a) og ikke bare a :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

Når man går 2 frem halveres værdien så F(6) = f(4+2) = ½*f(4) =½*20 = 10.

Når man går 2 tilbage fordobles værdien f(0) = f(4-2-2) = f(4)*2*2 = 20*2*2 = 80


Skriv et svar til: Bestem f udfra halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.