Matematik

Ret min simple opgave.

19. april 2009 af mille123456 (Slettet)

Hej alle sammen.
Min opgave lyder:

Angiv en forskrift for det andengradspolynomium f, der har rødderne r1 og r2, og hvor parablen går gennem (g,h), når:

r1=-2
r2 =-2
(g,h) = (-1,-1)

Jeg har prøvet at løse opgaven:

Formlen lyder:

f(x)=a(x-r1) * (x-r2)

Forskrift for det andengradspolynomium: 
f(-1)= (-1) * (0-(-1)*(5-(-1)) = -6

er det rigtigt? Hvis ikke det er, vil De ´gerne skær det ud i pap for mig?

Mange tak.


Svar #1
19. april 2009 af mille123456 (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe `?


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2009 af peter lind

Jeg kan ikke se hvordan du har fået det sidste; men det er korrekt at du skal  bruge f(x)=a(x-r1) * (x-r2)

Sætter du rødderne ind får du f(x)=a(x+2) * (x+2). Derefter skal du bruge at f(-1)=-1


Svar #3
19. april 2009 af mille123456 (Slettet)

er svaret :  f(-1)=(-1)(x+2) * (x+2)  ??


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. april 2009 af peter lind

Nej f(-1)=a(-1+2) * (-1+2) =-1 Brug dette til at bestemme a


Svar #5
19. april 2009 af mille123456 (Slettet)

det vil sige at forskriften lyder sådan:

f(-1)=a(1) ????


Svar #6
19. april 2009 af mille123456 (Slettet)

hov jeg mener forskriften lyder sådan:

f(-1)=1(-1+2)*(-1+2)

passer det nu ?


Svar #7
19. april 2009 af mille123456 (Slettet)

 ?????


Svar #8
19. april 2009 af mille123456 (Slettet)

er der nogen der kan svar mig ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. april 2009 af peter lind

f(-1)=a(-1+2) * (-1+2) = a1*1=a og altså f(-1)=a= -1


Svar #10
19. april 2009 af mille123456 (Slettet)

det vil sige ar forskriften lyder sådan :

f(-1)=a= -1


Brugbart svar (1)

Svar #11
19. april 2009 af peter lind

Nej. Du finder blot a af dette. Dette skal du så sætte ind i den oprindelige formel samme med rødderne.


Svar #12
19. april 2009 af mille123456 (Slettet)

vvil du gerne skær det ud i pap for mig? jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg skal finde svaret!


Svar #13
19. april 2009 af mille123456 (Slettet)

det vil sige at forskriften lyder således : f(-1)=-1(-1+2) * (-1+2)


Svar #14
19. april 2009 af mille123456 (Slettet)

????????? rigtig


Svar #15
19. april 2009 af mille123456 (Slettet)

er det `?


Brugbart svar (1)

Svar #16
19. april 2009 af peter lind

Du har a=-1, r1=r2=-2. Sæt dette ind i f(x)=a(x-r1)(x-r2)


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. marts 2013 af Retminopgave (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #18
03. marts 2013 af Retminopgave (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Ret min simple opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.