Kemi

Ester hydrolyseres?

19. april 2009 af Louise, (Slettet)

Hej

Jeg har en opgave, som jeg er lidt i tvivl om, den lyder:

0,946 g af en ester hydrolyseres kvantitativt ved kogning med 25 mL 1,00 M natriumhydroxid. Overskuddet af hydroxid tilbagetitreres med 15,7 mL 1,00 M saltsyre.

Beregn esterens molarmasse, og bestem dens molekyleformel.

Jeg har gjort følgende:

Strukturformlen
R1- C(her sidder et O med dobbeltbinding opad) - O - C - R2 + OH-  → R1 - C - (her sidder et O med dobbeltbinding opad) - O- + HO - C - R2

Molarmassen:

NNaoH = NNaOH - tilført - NNaOH - tilbagetitreret

NNaOH = 25 mL * 1 mmol/mL - 15,7 mL * 1 mmol/mL = 9,3 mmol = 0,0093 mol

MCO(OCR) = 0,946 g / 0,0093 mol = 101,72 g/mol

Er dette rigtigt?? Og hvordan navngives strukturformlen?
 


Skriv et svar til: Ester hydrolyseres?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.