Matematik

et par eksamens opgaver..

19. april 2009 af morell18 (Slettet)

har spørgsmål til løsning af følgende opgaver:

Opgave 12 På en bestemt strækning planlægger man at opsætte en ny elektrisk forsyningsledning.
Hvis man vælger en ledning med tværsnitsareal x, målt i mm2, vil den samlede årlige
udgift (til forrentning, varmetab, …) blive

F(x)=5000+40x+9000/x

Den årlige udgift F(x) angives i euro.

Bestem det tværsnitsareal, der giver den mindst årlige udgift?

Har selv tænkt på en mullig løsning, som går ud på at integne funktionen i mit graf vindue på ti-89 også få den til at finde den mindst mullige y- værdi. Denne tybe opgave volder mig til problemer, så kunne godt tænke mig at lære en generel løsningsmetode.

har et link til den anden opgave:  http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF07/Eksamen/Opgaver/071221_opgave_HFE_073_matB.ashx

det er opgave 7. både og a og b. ved godt at det er noget sinus eller cosinus som skal andvendes her, men føler der er for få oplysninger.

håber i kan hjælpe. på forhånd tak  

.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af peter lind

Den første. Find F'(x) og løs ligningen F'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2009 af peter lind

Brug udvidet pytagoras til at finde BC. Dernest brug at arealet af en trkant er ½gange 2 hosliggende sider gange sinus af mellemliggende vinkel til at finde arealet af ABC. BC mod højre er et rektangel, hvor du nu kender alle sider. Dernæst kommer en trekant, der har samme areal som trekant ABC


Svar #3
19. april 2009 af morell18 (Slettet)

ej er det rigtiig? så jeg skal bare finde det punkt på graffen som har en vandret tangengt og så aflase det x punkt. vis jeg løøser den på min ti-89 får jeg x= -15 og x=15. går ud fra at det er den positive værdi jeg skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2009 af peter lind

Det er korrekt at du skal bruge den positive løsning.


Svar #5
19. april 2009 af morell18 (Slettet)

tak for svarne indtil videre peter..

hvad vil det sige at bruge udvidet pytagoras,det er jo en vilkårlig trekant..?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2009 af peter lind

a2=b2+c2-2*b*c*cos(A)


Svar #7
19. april 2009 af morell18 (Slettet)

har fået siden til 25,98. har lidt svært ved at forstå hvad du mener iforhold til udrening af arealet.?

men takker ihvertfald intil videre for hjælpen.


Skriv et svar til: et par eksamens opgaver..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.