Matematik

hvordan finder vi a

19. april 2009 af marianne987 (Slettet)

God dav derude :-)

Jeg skal angive en forskrift for den andengradspolynomium f.
Jeg får af vide :

r1= 0
r2=5
og (g,h)=(-1,2)

Jeg har prøvet at løse opgaven:
formlen er: f(x)=a(x-r1)*(x-r2)

f(x)=a(x-0)*(x-5)
f(x)=a(x)*(x-5)

her kommer mit spgsmål... hvordan kan jeg finde a?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af peter lind

Hvad mener du med (g,h)=(-1,2)? Hvis (-1,2) er et punkt på kurven kan du finde a af f(-1)=2
 


Svar #2
19. april 2009 af marianne987 (Slettet)

(g,h) er det samme som at sige x og y koordinaten...

derfor er x koordinaet .1 og y koordinaten 2.


Svar #3
19. april 2009 af marianne987 (Slettet)

hvordan kan jeg finde af ved f(-1)=2....

Har du mulighed for at udregn det for mig ? Så kan det godt være at jeg forstår det beder


Svar #4
19. april 2009 af marianne987 (Slettet)

er du der?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2009 af peter lind

Hvis du sætter x=-1 ind i dit resultat i #0 får du f(-)=a(-1)*(-1-5)=2


Svar #6
19. april 2009 af marianne987 (Slettet)

så kan jeg angive at forskriften er:

f(x)=2(-x-1)(-6)

ik?


Svar #7
19. april 2009 af marianne987 (Slettet)

peteeer `??


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2009 af peter lind

f(-1) = a*(-1)*-6) =6a =2


Svar #9
19. april 2009 af marianne987 (Slettet)

jeg kan ikke se hvordan du får 6a til at give 2.. kan du forklar mig dette?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. april 2009 af peter lind

Du har givet i opgaven at f(-1)=2, Desuden har du selv fundet at f(x)=ax(x-5). Når du sætter x=-1 ind idet sidste har du sammen med det første at 2=f(-1) = a*(-1)*(-1-5) =a*6


Skriv et svar til: hvordan finder vi a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.