Matematik

Stamfunktion

19. april 2009 af PeteWentz (Slettet)

 Jeg har et problem med denne opgave:

Bestem den stamfunktion til funktionen g(x)=2/x, hvis graf har linjen med ligningen y=0,5x+3,5 som tangent.

F(x) = ∫(2/x)dx = 2*ln(x)
F(x0) = f(x0) = 2/x = 0

x0 = ...

Jeg kan ikke komme videre herfra. Bruger jeg den forkerte metode eller?
Håber virkelig nogenkan hjælpe mig.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

g(x) er differentialet af F(x), hvis F(x) har en tangent med hældning 0,5 eksisterer der et x0 så F'(x0) = 0,5. Altså g(x0) = 0,5. Find x0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2009 af peter lind

Tangenten har hældningen 0,5, hvilket betyder at tangentens x-koordinat i røringspunkt kan findes af F'(x)=g(x)=0,5. Derefter kan du sætte løsningen af dette ind i tangentens ligning og finde y-koordinaten til røringspunktet


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

Derefter finder du røringspunktet R(x0, g(x0)). F(x) = ∫g(x)dx = 2*ln(x) + c. find c.


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.