Matematik
Lidt weird diffrention
23. november 2004 af
YoungBlood (Slettet)
Hej, jeg sidder med en lidt underligt opgave som jeg ikke liiige kan se hvordan jeg skal løse, den ser simpel nok ud, jeg kan simpelthen bare ikke komme i tanke om hvordam det skal gøres, here goes:
Beregn de x-værdier for hvilke grafen for f(x) har vandret tangent.
f(x)=kvadratroden af (x^2+4)
Normalt ville jeg tænke, løs den som andengradsligning, men det går vidst ikke her, eller?
Beregn de x-værdier for hvilke grafen for f(x) har vandret tangent.
f(x)=kvadratroden af (x^2+4)
Normalt ville jeg tænke, løs den som andengradsligning, men det går vidst ikke her, eller?
Svar #1
23. november 2004 af Jean
Du skal finde de værdier hvor f'(x) = 0.
Du skal dermed bruge kædereglen. Du kan søge på denne i forummet, da den har været brugt i adskillige tidligere indlæg.
Du skal dermed bruge kædereglen. Du kan søge på denne i forummet, da den har været brugt i adskillige tidligere indlæg.
Svar #2
25. november 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
1/2·((2·x + 3)·LN(2·x + 3) - (2·x + 3)) skal differentieret give ln(2x+3), men jeg får hele tiden ln(2x+3)-½. Hvad gør jeg forkert?
Svar #3
25. november 2004 af Epsilon (Slettet)
#2: Lad
f(x)=(1/2)*((2x+3)*ln(2x+3)-(2x+3))
Differentier vha. produktreglen kombineret med reglen om differentiation af en sammensat funktion. Det giver
f'(x) = (1/2)*(2*ln(2x+3)+(2x+3)*2/(2x+3) - 2) = (1/2)*(2*ln(2x+3) + 2 - 2) = ln(2x+3)
Du har nok glemt en parentes eller at differentiere ln(2x+3) korrekt.
//Singularity
f(x)=(1/2)*((2x+3)*ln(2x+3)-(2x+3))
Differentier vha. produktreglen kombineret med reglen om differentiation af en sammensat funktion. Det giver
f'(x) = (1/2)*(2*ln(2x+3)+(2x+3)*2/(2x+3) - 2) = (1/2)*(2*ln(2x+3) + 2 - 2) = ln(2x+3)
Du har nok glemt en parentes eller at differentiere ln(2x+3) korrekt.
//Singularity
Skriv et svar til: Lidt weird diffrention
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
