Matematik

førstekoordinat

19. april 2009 af Determig11 (Slettet)

en funktion f er bestemt ved f(x) = x^3 -3x*2 + 2x. Det oplyses at grafen f har to tangenter med hældningskoeficient 11.

bestem førstekoordinaten til rørinspunktet for hver af disse tangenter

hvordan laver jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af eightx2 (Slettet)

Differentier og løs f'(x)=11


Svar #2
19. april 2009 af Determig11 (Slettet)

3x^2 - 6x +2 = 11

kan simpelthen ikke komme videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

solve(f(x)=11,x)

og hvis den skal løses i hånden skal du finde d = b^2-4ac

og derefter løsningerne:

x= -b +- kvadrod d / 2a


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

Hældningskoefficient = f '.  Så løs f '(x) = 11.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2009 af eightx2 (Slettet)

#2

Det bliver til 3x^2-6x-9=0 (forkort evt. med 3)

Løs dette.


Svar #6
19. april 2009 af Determig11 (Slettet)

kna det passe at resultatet bliver

-1 eller 3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2009 af eightx2 (Slettet)

Korrekt!


Svar #8
19. april 2009 af Determig11 (Slettet)

tusind tak allesammen :D


Svar #9
19. april 2009 af Determig11 (Slettet)

er det så bare (-1; 3)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

Det er ikke et punkt så det korrekte vil være at skrive L = {-1;3}


Skriv et svar til: førstekoordinat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.