Matematik

Rette linjer i planen - Haster

20. april 2009 af Gufhan (Slettet)

Hej alle

Jeg skal bruge noget hjælp til at udlede hældningsformlen og vise at linjerne L: y =ax+b og m: y=cx+d er ortogonale netop når ac= -1.

Håber der nogen derude som kan hjælpe mig med det da jeg skal bruge det i morgen..

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af 215 (Slettet)

 hvad mere ved du ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2009 af mathon

en ret linjes hældningstal er lig med tangens til hældningsvinklen med x-aksens positive del

L har retningsvektor [1,a]
m har retningsvektor [1,b]

hvis L og m er ortogonale er deres skalarprodukt lig med 0

[1,a]* [1,c] = 0
1*1+a*c = 0

ac = -1


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2009 af mathon

rettelse
m har retningsvektor [1,c]


Svar #4
20. april 2009 af Gufhan (Slettet)

jeg ved ik mere end det der står, er det nogen som kan udlede den der hældningsformel? :S og tak for svaret mathon


Svar #5
20. april 2009 af Gufhan (Slettet)

ingen som kan uddybe det der med udledningen?


Skriv et svar til: Rette linjer i planen - Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.