Matematik

Matematikaflevering

20. april 2009 af Little_Lyca (Slettet)

Så jeg har to spørgsmål:

I trekant ABC er a=10 b=15 og c=21

Bestem A, og bestem arealet af trekant ABC, jeg startede med at bruge cosinusrelation til at bestemme vinklen A, men min TI-98'er siger bare at den ikke er løselig...?

------

En funktion f er bestemt ved: f(x)=3lnx-x^3 x>0,

Bestem f '(x) og gør rede for, at f har et maximum.

Jeg har fundet f ' (x)

f '(x)=3/x-3*x^2. det er det sidste der driller mig, hvorfor f har et maximum, for jeg kan ikke se det når jeg tegner grafen, og jeg går ud fra jeg skal bruge f '(x) til at bestemme det...


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af mathon

vinkelmålet skal være Degree

A = cos-1((152+212-102)/(2*15*21))


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2009 af mathon

kritiske punkter
kræver
 

f '(x) = (3/x) - 3*x2 = 0


Svar #3
20. april 2009 af Little_Lyca (Slettet)

Beklager, men det hjalp mig ikke særligt meget, måske en forklaring? 8)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2009 af mathon

ekstrema
kræver

f '(x) = (3/x) - 3*x2 = 0 , x>0                

(3/x) - 3*x2 = 0                             gang med x på begge sider

3 - 3*x3 = 0                                  divider med 3

1 - x3 = 0                                     isoler x3

x3 = 1                                          uddrag kubikroden

x = 3√(1) = 1


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. april 2009 af mathon

for 0<x<1 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for x>1 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
dvs
f(x) har maksimum for x = 1
 


Svar #6
20. april 2009 af Little_Lyca (Slettet)

Ahh... Den sidste hjalp :) takker


Skriv et svar til: Matematikaflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.