Matematik

Værdimængde

20. april 2009 af surfact1 (Slettet)


En funktion f er fastlagt ved

f(x)=(2x^3) + (3x^2)- 12x

x tilhører [-3;3]

bestem værdimængden for f

Hvad skal jeg gøre for at beregne dette? (ved godt man bare kan tegne grafen, men vil gerne have metoden at vide)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 max og min antages enten i intervallet endepunkter eller i f(x)'s ekstrema ...


Svar #2
20. april 2009 af surfact1 (Slettet)

Men jeg får kun 2 resultater for x ved at sætte f'(x)=0 (1 og -2), jeg får ikke det største ekstrema i x=3.. Skal jeg bare antage, at der er max værdimængde, eller kan dette også beregnes?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. april 2009 af Dynin (Slettet)

#2 jeps jeg får også ekstrema i x=1 og x=-2 ... nu evaluerer du disse (i f(x)) sammen med x=-3 og x=3 så er Vm(f)=[min f(x), max f(x)] for x blandt disse fire værdier ...


Svar #4
20. april 2009 af surfact1 (Slettet)

Okay, tusind tak :)


Skriv et svar til: Værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.