Matematik

Procent

21. april 2009 af Bobolobo (Slettet)

Hej.

Jeg skal ha' lavet noget med procent, hvilket er mit dårligste emne.

I løbet af 9 år faldt det samlede elevtal fra 40722 til 34428

Hvor mange procent er det samlede elevtal faldet i denne periode?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2009 af Isomorphician

Faldet i elever set i forhold til det oprindelige elevtal:

((40722-34428)/40722)*100 % = ...

---------

Elevtallet efter 9 år set i forhold til det oprindelige elevtal:

(34428/40722)*100 % = .......

(Husk at denne udregnsmetode giver dig procentdelen der er tilbage. Hvis du vil have hvor mange procent elevtallet er faldet skal du trækket resultatet fra 100 %)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2009 af HansL (Slettet)

Se svar #1



Svar #3
21. april 2009 af Bobolobo (Slettet)

og det giver så det hele resultat ? altså hvor meget den er faldet ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2009 af HansL (Slettet)

15 procent


Svar #5
21. april 2009 af Bobolobo (Slettet)

Ja' det fik jeg det også til.

MANGE TAK! :)


Svar #6
21. april 2009 af Bobolobo (Slettet)

Jeg har et sidste spørgsmål :)

fra 2005 regner man med at elevtallet vil falde ca. 2% om året.

Hvor mange elever vil så vælge 10. klasse i 2010 :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2009 af HansL (Slettet)

Sæt ind i formlen

n0×(1+r)n

Hvor

n0 = start antal = 34428

r = procentvise ændring pr. periode = -0,02

n = antal perioder

Det bliver til ---->  34428×0,982010-2005


Svar #8
21. april 2009 af Bobolobo (Slettet)

Undskyld' men det forstod jeg ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2009 af HansL (Slettet)

Antallet af elever i 2010 findes ud fra tre værdier:

n0 = start antal elever = 34428

r = den procentvise ændring pr. periode i decimal tal = -0,02  

n = antal perioder (i det her tilfælde er en periode et år). Dvs. at antallet af perioder er 2010-2005 = 5 år

Dette skal sættes ind i formlen

n0 × (1+r)n = Antallet af elever i 2010


Svar #10
21. april 2009 af Bobolobo (Slettet)

Det bliver jo 175582.8

Det kan da ikk passe?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. april 2009 af HansL (Slettet)

Det bliver:

34428*0,985=31120


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. marts 2012 af NiceDiamond12 (Slettet)

Hej!

Jeg sidder her, og er gået lidt i stå..

Jeg har fået et spørgsmål der ser sådan ud:

0,30 skal omskrives til procent..

Hvad gør jeg??

 


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.