Matematik

Eksponentiel funktion beregning.

21. april 2009 af MathiasSkinnerup (Slettet)

  HEY

Jeg skal lige hurtig finde ud af hvordan man ved hjælp af to punkter (20,180) & (35,25) udregner a.

Det må gerne blive vist sådan som man skal skrive det ind på lommeregner.

På forhånd tak..


Svar #1
21. april 2009 af MathiasSkinnerup (Slettet)

 btw har jeg en TI-89! :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Eksponentiel funktion: f(x) = b*a^x.

Givet to punkter: (x1,y1) og (x2,y2) fås ligningssystemet:

f(x1)=y1 = b*a^x1

f(x2)=y2 = b*a^x2

Ved at dividere den første med den sidste fås:

y1/y2 = (b*a^x1)/(b*a^x2) = a^(x1/x2), hvormed a kan bestemmes.


Svar #3
21. april 2009 af MathiasSkinnerup (Slettet)

 Så hvilken ligning skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Nederste - isoler selv a.


Svar #5
21. april 2009 af MathiasSkinnerup (Slettet)

#4: Hmmmm.... Jeg er virkelig lost der...


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Prøv at tage den (x1-x2)'te rod på hver side. Jeg har lavet en fejl i #2, som jeg lige retter.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2009 af Jerslev (Slettet)

y1/y2 = (b*a^x1)/(b*a^x2) = a^(x1-x2)


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Brug formlen:

a = X2 - X1√ Y1/Y2,                    hvor (X1,Y1) og (X2,Y2)  <-- de to punkter du har.


Svar #9
21. april 2009 af MathiasSkinnerup (Slettet)

#8: Ja det var det jeg var ude efter youngmann men man skal skrive det på en speciel måde i lommeregneren som jeg ikke kan huske :s


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Hehe, du skriver bare root(Y1/Y2,X2-X1) :)


Svar #11
21. april 2009 af MathiasSkinnerup (Slettet)

 haha hvor søren er root knappen :D


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Du skriver det selv - det gør man i hvert fald på min. Hvad er det for en psyko lommeregner du har? :)


Svar #13
21. april 2009 af MathiasSkinnerup (Slettet)

 tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #14
21. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: Har du ikke byttet om på y1 og y2 under rod-tegnet i #8?


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. april 2009 af Youngmann (Slettet)

#14: Jo, ups :)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion beregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.