Matematik

395

24. november 2004 af skallerup (Slettet)
Jeg har problemer med opgave 395 i matematikbogen. Jeg har ikke tid til at skrive opgaven op, men håber på hjælp. Please.... tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2004 af frodo (Slettet)

hvad for en bog?

Svar #2
24. november 2004 af skallerup (Slettet)

mat1

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#2: mat1 - ja hvilken mat1?

Skriv forfatter, titel, forlag, udgave.
Ellers er det svært at finde ud af.

skallerup du kan da lige så godt skrive opgaven ned herinde. Så lang tid tager det vel ikke?

//Singularity

Svar #4
24. november 2004 af skallerup (Slettet)

isoler p

3=1-p
___
1+2p , p er ikke lig med -0,5 ???


Svar #5
24. november 2004 af skallerup (Slettet)

1-p
___
1+2p

Svar #6
24. november 2004 af skallerup (Slettet)

1-p
___
1+2p =3 .....sådan

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#6: Det her er rent gætteri. Jeg tror du mener;

Isoler p, når

(1-p)/(1+2p) = 3

Hvis det er rigtigt, så skal du bare multiplicere med 1+2p, idet p ikke er -1/2. Så du skal isolere p i

1-p = 3+6p

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2004 af E-st (Slettet)

Hvordan dog det?
så kommer den til at give:
7p=-2
Og det kan jo ikke forkortes uden at det bliver et ikke ret rart tal...:S

Der er en B opgave i den samme opgave, DEN GÅR UD PÅ DET SAMME SOM DEN FØRSTE NEMLI AT ISOLERE P og Pmå ikke være = -½..

Ligningen lyder: q= (1+6p)/(1-2p)

Hvad kan jeg dog gøre der?

Hvis jeg bruger samme fremgangsmåde som føre giver den:
q-2pq = 1+6p

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#8: Hvad er et ikke-rart tal?

1) Forudsat at skallerup mente det, jeg skrev i #7, så fås p = -2/7, som tydeligvis løser ligningen;

(1-p)/(1+2p) = 3

2) Nuvel, hvis

q = (1+6p)/(1-2p)

så fås

1 + 6p + 2pq - q = 1 + p(6+2q) - q = 0

hvoraf p let kan isoleres.

//Singularity

Skriv et svar til: 395

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.