Kemi

pufferopløsninger

22. april 2009 af s_92 (Slettet)

jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

¨man ønsker at fremstille en pufferopløsninf med pH = 6 , ud fra en 0,1M propansyre og 0.1Mnatriumpropionat.

beregn hvor mange ml der skal anvendes af disse opløsninger ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af mathon

pufferligningen

pH = pKs + log(nb/ns)

(nb/ns) = 106-4,87 = h

nb = h*ns        

Vb*c = h*Vs*c         da cs = cb = c

Vb = h*Vs


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2009 af Imanb (Slettet)

hvad nu hvis pufferopløsningen skal have en volumen på 100 ml?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2009 af mathon

#2

I:  Vb + Vs = 100                      I ganges med h
II:  Vb - h*Vs = 0

III:  hVb + hVs = 100h
II:   Vb - h*Vs = 0                    II og III adderes

(1+h)Vb = 100h

Vb = 100h/(1+h)
Vs = 100 - Vb

 


Skriv et svar til: pufferopløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.