Matematik

fordoblingstiden??

22. april 2009 af chrostono (Slettet)

hej..

jeg har lidt svært ved denne opgave, da jeg ikke ved hvordan man beregner forboblingstiden udfra dette:

altså alt det her er oplyst: i perioden 1980-200 kan antallet af retspsykiatriske patienter under tilsyn beskrives ved modellen: f (t) = 297·1,0670t , 0 ≤ t ≤ 20.

spørgsmålet er så: hvordan bestemmer jeg fordoblingstiden for f (t) ?.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Slå op i din formelsamling. Der skulle det gerne stå. =)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2009 af mathon

teori:
f(to) = yo = b*ato

f(to+T2) = 2yo = b*ato+T2 = aT2*(b*ato) = aT2*yo
hvoraf

2 = aT2
og
ln(2) = T2*ln(a)
T2 = ln(2)/ln(a) = log(2)/log(a)


Skriv et svar til: fordoblingstiden??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.