Matematik

9.023 - En trekant

22. april 2009 af siimba (Slettet)

Hej,

Jeg har lige brug for en hjælpende hånd til en matopgave:

I en trekant ABC er < c =42,  ha=35 og ma= 37.

Fodpunktet for ha og ma kaldes hhv. H og M, og det oplyses, at  vinkel AMC er spids.
 

a) bestem MH

Har jeg bestemt til 12


b) Bestem <a i trekant ABC

Hvordan søren gør jeg dette?

På forhånd tak for hjælpen...


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af Isomorphician

Du kan også finde siderne i trekant AHC, som giver dig mulighed for at finde |MC|, som igen giver dig mulighed for at finde |BC|.

Derefter kan du bruge cosinusrelationen:

c2 = a2 + b2 - 2*a*b*cos(C) til at finde den sidste side.

Til sidst kan du bruge sinusrelationerne til at finde vinklen.


Skriv et svar til: 9.023 - En trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.