Matematik

Reducér

22. april 2009 af biqqu (Slettet)

Når man har: (x(x+3))/(x(x2+6x+9)) .. er jeg kommet lidt i tvivl om, hvorfor man ikke må lade de x'er der står UDEN FOR parentesen gå ud med hinanden??


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 hvem siger at man ikke må det? ... Du kan se at brøkken ikke er def for x=0 så du kan naturligvis forkorte med x da denne indgår som faktor i tæller og nævner ...


Svar #2
22. april 2009 af biqqu (Slettet)

Så den kan komme til at hedde:

(x(x+3))/(x(x^^2+6x+9)) = (x+3)/(x+3)(x+3) = 1/(x+3)

Men hvorfor er det nu lige at man skriver et foroven??


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.