Matematik

Eksponentielle funktioner - Mat A

22. april 2009 af Styles (Slettet)

Mangler lidt hjælp med nogle funktioner, tror godt jeg ved hvad der skal gøres. Men er ikke helt sikker på hvordan jeg skal gøre det ..

En funktion er givet ved : f(x) = 1000/(1+5*e^(-0,090*x))

a) Bestem x, så f(x)=100

Er jeg helt galt på den hvis jeg siger

f(x) = 100

100 = 1000/(1+5*e^(-0,090*x)) og så regner x ud ?

b) Bestem den øvre grænse for funktionsværdierne

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af Isomorphician

a) Rigtig fremgangsmåde.

b) Kig på hvad leddet der bliver påvirket af x går mod for høje værdier af x.


Svar #2
22. april 2009 af Styles (Slettet)

Tak for det hurtige svar!

a) Så kan jeg bruge x = log(c)/log(a), hvis ligningen er c = ax

Men hvordan får jeg reduceret ligningen 1000/(1+5*e^(-0,090*x)) til ax ?

b) Hmm .. I en tidligere opgave regnede jeg f(10) =329,72 og f(0) = 166,67

Skal jeg bruge det i en beregning for at svare på opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. april 2009 af Isomorphician

a) Du skal reducere så der står e-0,09x på den ene side, og bruge ln på begge sider.

b) Kig på hvad leddet e-0,09x vil gå mod for x → ∞.


Svar #4
23. april 2009 af Styles (Slettet)

b) Forstår ikke helt hvad det vil sige at leddet går mod noget ?

Altså jo højere x værdi du sætter ind i leddet, jo højere værdi er resultatet ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2009 af Isomorphician

#4

Husk på der står et minus i eksponenten.


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner - Mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.