Matematik

stamfunktion

23. april 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg har f(x)=x+(1/x) jeg skal så finde stamfunktionen til denne.

Jeg ved vha. mine regler, at stamfunktionen til (1/x)=lnx+k. x>0. Og for x er stamfunktionen k.. altså

F(x)=lnx+k+k .. Men jeg vil tro at der ikke sku stå to k'er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af Isomorphician

f(x) = x

F(x) = x2/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2009 af Peder Dingo (Slettet)

Du har ret, der skal ikke stå 2 k'er. k kan være en hvilken som helst konstant og der behøves derfor ikke være mere end 1.


Svar #3
23. april 2009 af biqqu (Slettet)

#1 siden du skriver det, vil det så sige at stamfunktionen vil hedde:

f(x)=x + (1/x)

F(x)=(x2/2)+lnx+k


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2009 af mathon

Ja næsten

F(x) = ½*x2 + ln|x| + k


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2009 af hoola (Slettet)

#3 og #4 er præcis det samme.. døøh ;)


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.