Kemi

eddike og masseprocent

23. april 2009 af milding (Slettet)

Når man skal regne eddikesyreindholdet om til masseprocent, kan man regne på 1 liter eddike. Hvor stor en stofmængde eddikesyre er der i 1 liter?

Hvordan finder man massen af 1 liter eddike ved at anvende min måle densitet som er 339,02 gram. Hvordan beregner man eddikesyreindholdet i masseprocent?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2009 af mathon

masseprocent p:
p/100 = ms/mop

p/100 = (V*c*M)/(V*d)

p/100 = c*M/d      hvoraf

p = (c*M/d)*100

massen af 1 liter CH3COOH:

m = (1 liter)*d

når [d] = g/L

.........
d er af størrelsesorden 1020 g/L


Skriv et svar til: eddike og masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.