Matematik

hastighed og acceleration vektor

24. april 2009 af eapetersen (Slettet)

r(t) = x = 0.58 (t-sint)

         y = 0.58  (t-cost)

Find hastighed (v) og (a) accelerations vektor  


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

v(t) = r '(t),  og a(t) = v '(t).   Så differentier dine funktioner ( hver koordinat for sig) to gange.


Svar #2
24. april 2009 af eapetersen (Slettet)

ja, det ved jeg... men jeg får det forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

Hvad gør du? skriv dine udregninger


Svar #4
24. april 2009 af eapetersen (Slettet)

 v = 0.58 - 0.58cos(t)

       0.58 + 0.58sin(t)

a = 0.58-sin(t)

      0.58cos(t)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

x'(t) = 0,58*(1-cos(t))        y '(t) = 0,58*(1+sin(t)) er vi enige så langt??


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

når du differentier 0,58 giver det 0. x ''(t) = 0,58*sin(t)     y ''(t) = -0,58*cos(t)


Svar #7
24. april 2009 af eapetersen (Slettet)

du skriver det samma i svar #5, som jeg skriver i svar #4..

skal accelerations bare have fortegn skift?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

Vi er enige om hastigheden, men når du differentier hastigheden så forsvinder konstanten 0,58 som står alene. Hov nu laver jeg også fortegnsfejl. Det skal være: x ''(t) = 0,58*sin(t) og  y ''(t) = 0,58*cos(t)
 


Svar #9
25. april 2009 af eapetersen (Slettet)

takk for hjælpen


Skriv et svar til: hastighed og acceleration vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.