Matematik

Logaritme

24. april 2009 af lalida (Slettet)

Om tallet w=7,834 oplyses det at log(w)=0,8940. - Hvordan løser man dette uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2009 af eightx2 (Slettet)

Hvad vil du løse?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

log(w) = 0,8940 ⇔ w = 100,8940 = 7,834


Svar #3
24. april 2009 af lalida (Slettet)

Dvs. når jeg skal løse ligningen:

log(x)=1,8940 <=> x=101,8940 ?

Men selve løsningen kan jeg da ikke beregne uden hjælpemidler? :S


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

Ikke uden hjælpemidler, men så er 100,8940 løsningen.


Svar #5
24. april 2009 af lalida (Slettet)

Okay, så må jeg vel gøre det således. Forstår bare ikke, der i min bog står, løs ligningerne uden hjælpemidler, desuden er der facit (som 7,834) - og ikke tal, som er opløftet her.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2009 af lallenalle (Slettet)

prøv eventuelt at poste opgaveformuleringen ordret hvis det ikke allerede er tilfældet


Svar #7
24. april 2009 af lalida (Slettet)

Der står:
Løs uden brug af lommeregner ligningerne: log(x)=1,8940


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

Uden hjælpemidler kan du ikke komme længere end 101,8940. Det må være en fejl i bogen. Forfatteren har vel bare været doven og brugt en lommeregner.


Svar #9
24. april 2009 af lalida (Slettet)

Så siger jeg tak for hjælpen :).


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.