Matematik

f (x) = 0

25. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

f (x) = 3x3 - 24x2 + 48x

Hvordan løser man en ligning der hedder f (x) = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2009 af Isomorphician

0 = 3x3 - 24x2 + 48x

Hint: Brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2009 af mathon

f(x) = 3x3 - 24x2 + 48x = 3x*x2 - 3x*8x + 3x*16 = 3x(x2 - 8x + 16) =
3x*(x2 - 2*x*4 + 42) = 3x*(x - 4)2

3x*(x - 4)2 = 0
brug nul-reglen


Skriv et svar til: f (x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.