Matematik

Maksimal fortjeneste

25. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

O (x) = x3 - 30x2 + 500 x + 30

O (x) = omkostning ved fremstilling af x tons pr. uge.

Pris pr. ton = 308

Opg.: Antal tons pr. uge ved maksimal fortjeneste.

Jeg har prøvet at bruge lommeregner, men når grafen er en ret linje kan man da bruge maksimum?

Eller er er der en anden metode?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

Fortjenesten ved salg af x enheder er F(x) = x*308 - O(x)  (det er ikke en ret linje). Find maksimum af F(x), dvs. differentier F(x) og løs F'(x) = 0.


Svar #2
25. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Hvor ved du det fra med F (x) = ... ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

Fortjeneste = din indtægt (x*308) minus dine omkostninger (o(x)).


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

Og det ved jeg fordi jeg er matematiklærer :)


Svar #5
25. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Ved det nu.


Svar #6
25. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Kan jeg ikke bruge lommeregner (maksimum) ?

Skal jeg differentiere?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

fmax(308*x-x3+30x2-500x-30,x)|0<x


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. april 2009 af keg (Slettet)

ad #3:  afsætning*pris/stk= omsætning ( som du kalder indtægt)

Omsætning - omkostninger = fortjeneste,

for at benytte de korrekte termer hvis man taler med folk fra Handelshøjskolen (CBS)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

Som altså er de korrekte termer på Handelshøjskolen, men ikke de korrekte termer i gymnasiet :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. april 2009 af keg (Slettet)

#9 det er bare ærgerligt, at de unge mennesker skal lære flere forskellige ord om det samme begreb, da man jo som matematiker gerne bryster sig af at have med den exakte videnskab at gøre.


Skriv et svar til: Maksimal fortjeneste

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.