Biologi

Gensplejsning + Etik?

26. april 2009 af malenevalentin1 (Slettet)

Jeg skal til at lave AT-opgave, hvor jeg vil bruge biologi og religion til at belyse emnet gensplejsning. Jeg har tænkt på at bruge etikken til at undersøge om det er etisk korrekt eller ukorrekt ud fra skabelsesberetningen som siger at Gud har skabt mennesket som det skal være. Men jeg er lidt på bar bund når jeg skal connecte de to fag. Skal jeg bare belyse hvad gensplejsning er indenfor biologien og så fokusere på religion i analyse af "problemet"? Nogen der har nogle ideer?

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af marc.mtk (Slettet)

Først og fremmest tror jeg du skal bestemme hvad du vil fokusere på, ellers bliver det hurtigt noget rod hvor ingen af delene er gennemgået så dybt som din lærer gerne så.

Hvis du vælger biologi kan du beskrive hvad gensplejsning er, hvordan det foregår, hvad det kan bruges til, hvad det allerede bruges til mm. og så kun kort berøre hvilke argumenter der har været anvendt i debatten omkring gensplejsning.

Hvis du vælger etikken bliver det noget mere af en diskussionsopgave med kun en kort beskrivelse af hvad gensplejsning vil sige og så en grundig gennemgang af de etiske argumenter for og imod.

Jeg vil ikke mene at du behøver lave en særligt flydende overgang fra biologi til etik. Bare skær hårdt over med en ny overskrift eller sådan noget.


Svar #2
27. april 2009 af malenevalentin1 (Slettet)

tak for hjælp, vil jeg forsøge på så.


Skriv et svar til: Gensplejsning + Etik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.