Matematik

opg. 15 matB dec. 2008

26. april 2009 af Amandaskat (Slettet)

y=2,4657*ln(x)-6,2434 ,er en model der beskriver sammenhængen mellem varigheden og dykkerdybden for nogle pukkelhvaler

dykkerdybden: x målt i m.

varighed: y målt i min.

benyt modellen til at opskrive dykkerdybden x som funktion af varigheden y af et dyk?

Og hvordan gør man så lige det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af Svingtur (Slettet)

I den ligning, du har skrevet, er y en funktion af x - hvis x skal være en funktion af y, isolerer du bare x i ligningen, ikke?


Svar #2
28. april 2009 af Amandaskat (Slettet)

jamen hvordan det???


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2009 af Svingtur (Slettet)

y=2,4657*ln(x)-6,2434 - først lægger du 6,2434 til på begge sider:

y+ 6,2434 = 2,4657*ln(x) - dernæst skal du dividere med 2,4657 på begge sider:

(y+6,2434)/2,4657=ln(x) Herfter udnytter du, at  y=ex <=> x = ln(y):

x = e((y+6,2434)/2,4657)


Skriv et svar til: opg. 15 matB dec. 2008

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.