Matematik

to spørgsmål til mat b

26. april 2009 af Little_Lyca (Slettet)

Okay, der er to spørgsmål der driller mig i matb uden hjælpemidler:

om en eksponentielt voksende funktion f gælder, at f(3)=200 og f(5)=800.

Bestem en forskrift for f.

Og

En funktion f er givet ved f(x)=x^3-3x^2+4

bestem f '(x)og gør rede fir monotoniforholdende for f...


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2009 af NejTilSvampe

 1:

(I) b*a^3=200  (||) b*a^5=800  - løs 2 ligninger med 2 ubekendte.


Svar #2
26. april 2009 af Little_Lyca (Slettet)

Jaer, det har jeg forstået, men problemet er at jeg ikke helt kan se hvordan når der er potenser indblandet


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#2 divider (ii) med (i) så forkortes b ud og du kan bestemme a ... og derefter b :)


Svar #4
26. april 2009 af Little_Lyca (Slettet)

okay, ved det er dumt, men bliver ved med at få det forkerte facit, nogle der gider og sende mig nogle mellemregninger så jeg kan forstå det :(


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#4 (ii)/(i) a5/a3=800/200 ⇔ a2=4=22 hvorfor a= ... kom selv med et bud på b


Svar #6
26. april 2009 af Little_Lyca (Slettet)

ah jeg forstår... dummefejl, havde et ekstra 0 i min besvarelse!!

okay...  

En funktion f er givet ved f(x)=x^3-3x^2+4

bestem f '(x)og gør rede for monotoniforholdende for f...
 

Jeg har bestemt f'(x)...

3x^2-6x

men hvordan skal jeg gøre rede for monotoniforholdene


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#6 Bestem nulpunkter for f'(x) og se om f'(x)>0 eller f'(x)<0 omkring disse ...


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. maj 2012 af LouisL (Slettet)

Bliver a = 2 og b = 25? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. maj 2012 af NejTilSvampe

#8 - Ja, det lyder fornuftigt. 

Og man kommer frem til a = 2 , vha. #5  når man tager i betragtning at  a > 1  , (da det er en eksponentielt voksende funktion). En lille vigtig detalje der ikke blev nævnt før.


Skriv et svar til: to spørgsmål til mat b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.