Matematik

Trigonometri - parallelogram

26. april 2009 af lalida (Slettet)

Jeg har skullet udregne diagonalerne i et parallelogram, jeg har kunnet udregne linjestykket lBDl, men er i tvivl om, hvordan jeg kan udregne linjestykket lACl, så det giver 35,4.

Dokument vedhæftet af figuren.

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Parallelogram.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af Isomorphician

Du kan finde vinkel B, da du ved at vinkel A og vinkel C er ens.

Brug derefter cosinusrelationen til at finde |AC|.


Svar #2
26. april 2009 af lalida (Slettet)

Hvordan finder jeg vinkel B ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2009 af Isomorphician

Et parallelogram har en vinkelsum på 360°.

Vinkel A = Vinkel C

og

Vinkel B = Vinkel D

Deraf fås:

360° - 2*70,3° = 2*vinkel B <=>

219,4° = 2*vinkel B <=>

109,7° = vinkel B


Svar #4
26. april 2009 af lalida (Slettet)

Mange tak for svar! - Jeg havde nemlig ikke tænkt på det...


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2009 af jipersson (Slettet)

Her kan du finde resultatet på din opgave så du kan checke om du har regnet rigtigt

http://calc.homepage.dk 


Skriv et svar til: Trigonometri - parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.