Matematik

Isoler sin(x)

26. april 2009 af julle.p (Slettet)

Hejsa.

Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal løse ligningen

2*sin(x)^2+3*sin(x)=2

Normal isolere jeg bare sin(x) og så kører det der ud af... Men den her er jo umulig at isolere sin(x) (i mit hoved i hvert fald).....

Nogen forslag...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af Isomorphician

Sæt sin(x) = z:

2z2 + 3z = 2, som løses som en almindelig andengradsligning mht. z.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2009 af NejTilSvampe

 og husk du skal løse for sin(x) efter du har løst andengradsligningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2009 af Isomorphician

Ja, husk hvad #2 påpeger.


Svar #4
26. april 2009 af julle.p (Slettet)

Tak for svar.

Så får man at

sin(x) = 1/2    eller    sin(x) = -2

Skal man så løse begge ligninger eller hvordan? :-S


Svar #5
26. april 2009 af julle.p (Slettet)

Men sin(x) = -2 har vel ikke nogen løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2009 af mathon

nej
kun sin(x) = sin(xo + p*2π) = sin((π-xo)+ p*2π) = 1/2 , p € Z

xo + p*2π =      (π/6) + p*2π           p € Z
(π-xo) + p*2π = (5π/6) + p*2π         p € Z
 


Svar #7
27. april 2009 af julle.p (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Isoler sin(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.