Matematik

regneforskrift

27. april 2009 af jensha6 (Slettet)

det oplyses at fordoblingstiden for et skovareal er 100 år, og at skovarealet i 1990 var 417000 hektar. der skal så bestemmes en regneforskrift for skovarealet y, målt i hektar som en funktion af x, målt i antal år efter 1990.

nogen der kan hjælpe og forklare ?


Svar #1
27. april 2009 af jensha6 (Slettet)

og skal lige sige den er eksponentiel voksende (:


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2009 af mathon

2 = aT2

a = 21/T2 = 21/100 = 20,01

b = 417000

f(t) = y = b*at , a>1

...eller

skrevet med x

f(x) = y = b*ax , a>1


Svar #3
27. april 2009 af jensha6 (Slettet)

det virker som en meget avanceret formeludregning,

er der en nemmere måde at gøre det på?


Skriv et svar til: regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.